Despre

Fiecare om a trait, cel putin o data-n viata, o stare de frica, o stare de bucurie, o mica gelozie, poate o invidie, putina ura, ceva agresivitate, cateva lacrimi, un pic de rusine, o mare admiratie, o mare iubire, o deziluzie etc.

Dar ce sunt toate acestea?

Folosind termenii de emotie si de sentiment vom raspunde si vom afirma ca fiecare om a trait si traieste in viata sa un curcubeu de emotii si sentimente. Deci ceea ce am enumerat anterior sunt emotii si sentimente.

Emotiile si afectivitatea sunt gadget-uri cu care omul se naste. Dar ce este emotia, ce este sentimentul, cum apar si dispar ele, care este conexiunea dintre acestea si in ce consta abilitatea de a le gestiona eficient astfel incat viata omului si a celor din jur sa capete o cromatica armonioasa, sa devina o atingere delicata, o mireasma de flori de camp, o dulceata de trandafir, o melodie vesela de pitigoi este de domeniul studiului, intelegerii, interpretarii, experientei si trairii acestora.

Cunoasterea, intelegerea si interpretarea corecta a emotiilor si sentimentelor nu este un drum imposibil, ci doar un drum mai lung sau mai scurt in functie de cum alege, de cum decide fiecare sa fie.

Este adevarat ca orice drum are si obstacole pe care curajul, vointa si perseverenta le pot depasi cu usurinta, ca teama si ezitarea le vor face greu de depasit, iar abandonul le va transforma in ceva imposibil de trecut.

Acest drum are lungimea unei vieti si de la un punct incolo numai cu si prin inteligenta sociala poate fi strabatut misto.

Oamenii, care isi cunosc bine emotiile si sentimentele si le pot controla si gestiona, care pot intelege cu usurinta emotiile si sentimentele semenilor lor si se pot adapta acestora in mod armonios, detin un foarte mare avantaj in toate aspectele vietii lor profesionale si personale.

Prin inteligenta-sociala.ro construim acest avantaj.

Inteligenta-sociala.ro este un proiect dezvoltat de PCG.